Browse By

Oportunitatea?

Pentru ca un obicei nesanatos nu vine niciodata singur, gustarea de la miezul noptii (de fapt doua portii mari) a fost acompaniata  de 14 minute dintr-un discurs. El apartine lui „David Steindl-Rast: Want to be happy? Be grateful” din cadrul Ted talks. Si cu toate ca atentia imi era impartita, am ramas impresionata de cat de simplu si usor de urmat este sfatul lui pentru o viata fericita. Opreste-te, priveste, si actioneaza! Evident, mesajul poate fi reascultat pentru a-l intelege mai bine! 😉

Intr-un ritm alert, „preocupat”, credem ca exista O oportunitate pe care daca nu ai prins-o, intreaga viata iti e compromisa. Traim deseori la umbra acestei unice oportunitati, a ceea ce ar fi putut sa fie, incat preferam sa o folosim ca paravan pentru inactivitatea noastra, pentru letargia in confortul salciu pe care nu vrem sa il parasim.

Si ascultand toate acestea, m-am gandit imediat la prezentarea majoritatii oportunitatilor de afacere. De fapt, intrebati in testimoniale, oamenii accentueaza ideea oportunitatii care le-a schimbat viata, si in mod interesant – pe care nu au ratat-o! Insa daca urmam sfatul de mai sus, primul pas ar fi sa ne oprim putin doar! Avem timp astfel sa ne gandim mai bine la toate aceste lucruri. Nici o oportunitate nu este precum o minge de baseball, pe care un norocos din tribune o prinde din greseala… Nu este independenta de fiinta noastra. Pe cele mai multe din viata mea, le-am chemat! La fel ca in poanta cu biletul de loterie, cum ai vrea sa castigi daca nu iti cumperi un bilet? Asa ca sfatul lui pentru fericire se aplica si la „gasirea” oportunitatilor: opreste-te din cursa contra cronometru, uita-te in jur, dar mai ales in tine, iar apoi actioneaza! Partea cea mai grea, dar si cea esentiala pentru reusita.

Cum ar arata lumea cu o singura oportunitate pentru fiecare, pe care pe deasupra sa o si ratezi?

😉 „Opportunity is the gift within every gift”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *